Dzwoniłem do urzędu w Częstochowie z pytaniem czy pan prezydent w tym roku w dniach 20-21 kwietnia organizuje imprezę motocyklową , pani z promocji miasta odpowiedziała mi że " pan prezydent nie jest i nie był organizatorem , ale z tego co słyszała środowiska motocyklowe przygotowują się w kwietniu do organizowania jakiś imprez chociaż nie zawiadomili oficjalnie o swoich zamiarach mimo że to już najwyższy czas " .
Myślę że nadal jakieś bazary i imprezy będą organizowane przez inne środowiska motocyklowe w czasie Uroczystego Otwarcia Sezonu żeby się podczepić i zarobić , ale z ostateczną decyzją czy zlot odbędzie się w Częstochowie czy w innym miejscu pewnie trzeba będzie poczekać do momentu aż ci ludzie określą się ze swoimi zamiarami .
Pewnie czekają w gotowości na nasz ruch do ostatniej chwili żeby się podłączyć i żeby SMRK nie mogło się już wycofać z podjętej decyzji .
Taka gra .
Prezydent Częstochowy nie odpowie na w/zamieszczone pismo , bo nie jest organizatorem (taka jest oficjalna wersja urzędu).
Moim zdaniem trzeba wystosować kolejne pismo . Pismo które trzeba zanieść bezpośrednio do sekretariatu prezydenta i potwierdzić pieczątką że przyjęli (może to zrobić jakiś uczestnik RK z Częstochowy, nie trzeba jechać) .
Pismo powinno zawierać informację o chęci zorganizowania Uroczystego Rozpoczęcia Sezonu i prośbę żeby w tych dniach pan prezydent nie wydawał zezwoleń na równoległe imprezy komercyjne które są sprzeczne z ideą głównego zlotu .
W krótkim czasie muszą odpowiedzieć na takie pismo i jeśli planują pozwalać na inne imprezy to muszą się określić , a wtedy SMRK ostatecznie zadecyduję gdzie będzie zlot . Poinformuje zainteresowanych i jeśli zlot odbędzie się w innym miejscu zamieści oficjalnie w/w postemplowane pismo na dowód niecnych działań prezydenta .
Ja tam jadę gdzie by nie było

i tak odpowiadam .