Miałem dopisać komentarz-w podanym przez Olka linku-to straszne jak ludzie maja namieszane wełbach:)
Niech zastanowia się po co jadę na Jasną Górę? Postawic pytanie-i odpowiedzieć.
Jak widzę dla większości z nich pobyt w tym miejscu jest tylko srodkiem i pretekstem do spotkań,popijawy,i degeneracji,nie zważając na to w jakim miejscu się znajduja? Co sprawiło że ten zlot tak sie rozrósł właśnie tam-obecność Cudownego Obrazu Matki Boskiej Częstochowskiej.Tymczasem uczestnicy poprzednich Zlotów miąuczą że im przeniesiono zlot-jak piszą-w nieznane miejsce-swiadczy to o nieznajomośći religii naszych przecież polskich terenów.Pranie mózgów przynosi zamierzone efekty.Też mi motocykliści-nie ruszą się bo za daleko

Od nas na JG jest 650 km-i ludzie pojechali,do Gietrzwałdu-też pojadą-bo tutaj Organizator-umieścił swój przecież Zlot!Ma do tego pełne prawo. Tak trudno pogodzic się z tym? W komentarzach wyszło prawdziwe oblicze motocyklisty-od którego-nawet Matka Boska woli być z daleka.
Swoja droga-to trafny wybór Komandorze-w Gietrzwałdzie - gdzie doszło do objawień Maryjnych-gdy nie pozwalano mówić po polsku-przemówiła Maryja.Dziś będzie również przemawiać,ma to swoja symbolikę,przypomina mi to Peregrynację Cudownego Obrazu-gdy Kardynał Wyszyński był więziony,a komuniśći zaaresztowali Obraz-i co-w Polsce dalej była Peregrynacja----puste ramy---a ludzi tłumy!
Wiara ludzi ocaliła i wymodliła Polske w której zyjemy.Jesli Obraz MB jedzie do Gietrzwałdu-wraz z nim powinni jechać wszyscy motocykliści.Matka Boska daje nam znak-szkoda tych którzy nie widzą tego i chcą biesiady,z Domu Ojca zrobili targowisko prózności.
Biada im,dobrze że zostało to dostrzeżone.
Gietrzwałd jest pięknie położony,historia Warmii i Mazur o kształtowanie bytu narodowego podkreśli w dzisiejszych czasach walke o teraźniejszą Polskę-i jej być albo nie być,walkę o dusze.
Polska będzie katolicka albo nie będzie Jej wcale-znacie te słowa........
Jest droga do Częstochowy-przez Gietrzwałd.